Mediators Blog

Zo realiseer je conversieverbetering tot wel 15%

Zo realiseer je conversieverbetering tot wel 15%

Wanneer je een website hebt is het vaak de bedoeling dat mensen hier een bepaalde actie uitvoeren. Hierbij kun je denken aan dingen zoals het achterlaten van een e-mail address. Bij webshops is deze actie heel duidelijk namelijk het kopen van producten. Deze actie wordt ook wel conversie genoemd en bepaalde tools kunnen zorgen voor een conversieverbetering. Een van deze tools is faceted search, dit is een tool die gebruikers van een website helpt om resultaten te filteren. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van meerdere filters om het zoeken van producten in webshops gemakkelijker te maken. Dit is handig voor elke webshop maar zeker bij webshops met een heel uitgebreid assortiment is dit van groot belang.

Het belang van een goede zoekmachine

Het hebben van een goede zoekmachine is enorm belangrijk wanneer je een webshop hebt. Wanneer mensen niet gemakkelijk kunnen vinden wat ze zoeken is de kans namelijk veel kleiner dat ze een aankoop zullen doen. Zo hebben veel webshops een Prijsvergelijker die het voor klanten makkelijk maakt om producten met verschillende prijzen met elkaar te vergelijken. Ook kun je op elke goede webshop gebruik maken van filters waardoor het voor klanten een stuk gemakkelijker wordt om te vinden waar ze naar op zoek zijn. Er zijn verschillende filters die je kunt gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het filteren op prijs maar ook het filteren op een bepaald merk.

Extra functies voor jouw webshop

Naast het toepassen van verschillende filters zijn er ook nog een aantal andere functies die de conversie op jouw webshop kunnen verhogen. Een van deze functies is het toepassen van autocorrectie in de zoekfunctie. Op deze manier voorkom je dat mensen een product niet kunnen vinden omdat er een spelfout is gemaakt. Ook kun je op deze manier voorkomen dat mensen een product missen omdat ze niet precies weten hoe een bepaalde productnaam gespeld moet worden. Een andere handige functie is het plaatsen van advertenties van producten die je graag wilt promoten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door deze producten bovenin de zoekresultaten te laten verschijnen.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.